Online mentorforløb i Deliberate Practice

for psykologer & psykoterapeuter

Bliv en bedre terapeut ved at inddrage Deliberate Pratice i din professionelle udvikling.

Forløbet starter 2. februar 2022. til introduktionspris.

Har du nogen spørsgmål så book en samtale :)

Book en samtale

"På kun 7-uger hjælper jeg dig med at komme i gang med Deliberate Practice. Deliberate Practice er meget kærkomment inden for det psykoterapeutiske felt, da der ikke er noget, der tyder på, at psykoterapeuter bliver bedre ved at uddanne sig mere, modtage supervision eller på baggrund af erfaring. Det betyder med andre ord, at vores psykoterapeutiske formåen ikke udvikler sig ret meget, efter vi starter vores karriere.

Med Deliberate Practice har man fundet et værkstøj til dygtiggørelse, der rent faktisk har vist sig at virke, og effekten har vist sig at være vedvarende."

Book en samtale

Opnå ekspertice med Deliberate Practice, det er der eksperter gør

 

ENDELIG ET REELT KOMPETENCELØFT FOR PSYKOLOGER & PSYKOTERAPEUTER

Deliberate Practice henviser til en meningsfuld, målrettet og systematisk træningstilgang med henblik på at forbedre specifikke kompetencer og færdigheder.

Deliberate Practice har i mange år været benyttet inden for blandt andet sportens og musikkens verden og har i det seneste år vist sig med succes at kunne anvendes inden for det terapeutiske felt.

photo-1551892589-865f69869476

1) HVORFOR DELIBERATE PRACTICE?

Fordi, hvis du søger et kompetenceløft, er Deliberate Practice det bedste værktøj, vi har, hvis vi ønsker faktisk at blive bedre terapeuter. Det har historisk være en stor udfordring indenfor psykoterapien at hjælpe terapeuter med at blive bedre. 

 • Forskning har vist, at vi ikke bliver bedre terapeuter i takt med, at vi får mere erfaring.
 • Forskning har også vist, at vi heller ikke bliver bedre terapeuter gennem uddannelse
 • Og forskning har yderligere vist, at supervision heller ikke har nogen påvirkning på den effekt, vi har på klienterne.

Yderligere spiller metoderne heller ikke en ret stor rolle i forhold til vores klienters udbytte af terapien. Studier peger på, at dem, som er dygtige psykoterapeuter i dag, også var det, før de startede på uddannelserne, og at det, som udgør en god terapeut, er menneskelige egenskaber, såsom empati. En stor del af de kompetencer og færdigheder, det kræver for at hjælpe et andet menneske, tillæres ofte allerede i opvæksten.

Derfor, hvis man ønsker at blive en bedre terapeut, bør man søge tiltag, der netop søger at højne de menneskelige faktorer som eksempelvis Deliberate Practice.

Køb kurset her

2) HVORFOR DELIBERATE PRACTICE?

Inden for psykoterapien har vi ikke udviklet os i over 50 år, hvis vi skal tro på effektpsykoterapiforskningen. Altså, vi er ikke blevet bedre til at hjælpe vores klienter, siden man for alvor begryndte at måle på effekten, og det er på trods af, at der er kommet et hav af nye og evidensbaserede metoder frem.

En af forklaringerne på det er, at metoderne ifølge pålidelig psykoterapiforskning estimeres til maksimalt at stå for 15% af det samlede udbytte.

Deliberate Practice som et nyt tiltag inden for udviklingen af psykoterapeuter har vist sig at kunne bryde med tendensen og effektivt bidrage til at gøre psykoterapeuter bedre.

Køb kurset her

3) HVORFOR DELIBERATE PRACTICE?

Normalt når vi ønsker at blive bedre terapeuter, søger vi uddannelse, videreuddannelse, supervision, egenterapi osv., men ingen af de tiltag har vist faktisk at kunne gøre os til bedre terapeuter. Det lyder måske umiddelbart underligt, men svaret ligger ganske simpelt i, at vi ikke øver os.

Øvelse gør mester, og de bedste terapeuter er banalt set dem, der øver sig mest. Sådan er det inden for alle områder og altså også inden for psykoterapien. Men vi har ikke en kultur, hvos vi øver os og træner vores instrument - os selv. Vi har en underbevidst opfattelse af, at vi kan slippe for at skulle øve os.

Deliberate Practice betyder at øve sig målrettet ved hjælp af eksperter. Derfor bidrager Deliberate Practice til, at vi bliver bedre terapeuter. 

Køb kurset her
photo-1500771181897-517651ae4eda

De fleste af os er gennemsnitterapeuter, hvilket betyder, at ca. 50% af vores klienter overlever et positivt udbytte, og de øvrige 50% oplever enten ingen bedring, dropper ud eller får det værre. Deliberate Practice er det bedste værktøj til at blive en bedre terapeut og derved hjælpe flere til at opleve bedring.

Lær af de bedste

Hvad kendetegner de allerbedste psykoterapeuter i verden? Det er et spørgsmål, som er relativt nyt indenfor psykoterapiforskningen, da man har fundet ud af, at det for nogle terapeuter gælder, at nærmest uanset hvilke klienter de arbejder med, lykkes det for dem at skabe positive forandringer for klienterne. Hvad skyldes det? Der er en del faktorer, som spiller ind, men en af de afgørende er, at de dygtigste terapeuter ikke selv oplever sig som exceptionelt gode, men derimod har en sund grad af terapeutisk tvivl. Dette gør, at de observerer deres egen praksis og undersøger, hvor de "fejler", så de ved, på hvilke punkter de skal blive bedre, og så konsulterer de nogle eksperter og øver sig målrettet på at forbedre deres færdigheder. Altså, de benytter en form for Deliberate Practice. 

photo-1533227268428-f9ed0900fb3b

Spar & tjen penge med Deliberate Practice

Deliberate Practice er i næværende stund uden sammenligning det bedste værkøj til at forbedre sine terapeutiske kompetencer. Langt bedre end at tage flere kurser og købe mere supervision. Til gengæld kan du benytte Deliberate Practice-tilgangen til at blive bedre til de metoder, du allerede har lært. Det er derfor ekstremt meningsfuldt at benytte Deliberate Practice i forbindelse med læring af nye metoder og tilgange. Når Deliberate Practice-tilgangen er tillært, er der penge at spare på kurser og supervision samtidig med, at du bliver en bedre terapeut.

Idet du bliver en bedre terapeut, kommer der flere kunder i butikken. Dette er ikke en garanti, men ud fra ren sund fornuft kan det nemt blive sådan, og du vil i takt med efterspørgslen på din service kunne hæve dine priser. Prisen afspejler ofte, hvordan klienter oplever dit værd. Og Deliberate Practice er en bedre  og mere effektiv tilgang til at gøre dig til en bedre terapeut, end uddannelse, supervision og erfaring er tilsammen. 

Få flere klienter, fordi du bliver en bedre terapeut

Det bedste, jeg har gjort for min forretning, har været at øve mine terapeutiske færdigheder allerede tidligt i min karriere. Selvom jeg ikke har haft de muligheder for at øve mig som terapeut, som man har til rådighed i dag i form af konkrete træningstilgange og videotræningstilgange, har det betydet, at jeg udelukkende har kunnet bygge min forretning op på mund til mund-metoden og allerede efter få år havde klienter, der insisterede på at blive oplært som psykoterapeuter af mig, hvilket blev starten på psykoterapiuddannelsen hos Center for Trivsel & Velvære. - Mads Dahlgaard

Få alt til din personlige træning serveret på et sølvfad

Slip for oplevelsen af, at det kan være enormt omstændigt at blive en dygtigere terapeut, således at du kun skal bruge din energi målrettet på din træning. Opstarten kan være noget af det mest krævende, og mange kommer aldrig i gang. Hvordan øver man sig? Hvad skal trænes? Hvordan monitorerer man ens udvikling? Hvad bør man læse? Hvor finder jeg et Deliberate Practice-community? Hvor får jeg adgang til træningsvideoer? Findes de på dansk? Osv., osv. Undgå al den tid, der benyttes på at undersøge og afprøve og gå lige til det, det handler om, nemlig at du kan levere den bedste terapi for dine klienter.

Next level Deliberate Practice

Deliberate Practice er et helt nyt og meget lovende område inden for træningen af psykoterapeutiske færdigheder og kompetencer, og de forskere og institutter, som var de første til at tilpasse og udvikle Deliberate Practice til psykoterapien har skabt en struktur og tilgang, som er både god, meningsfuld og virksom, og som også er udgangspunktet i dette forløb. Men udover det er der stadig et enormt udviklingspotentiale, og du vil på dette forløb derfor også blive introduceret til nyudviklende perspektiver og træningstilgange, som du ikke finder andre steder, og som er i udvikling og inspireret af forskning i Deliberate Practice i Danmark, fra kampsport og musikverdenen og fra personlige erfaringer med Deliberate Practice.     

”Metaanalyser peger på, at kun op til 15% af det terapeutiske udbytte kan tilskrives metoderne. Resten tilskrives andre faktorer, og med Deliberate Pratice har vi mulighed for at styrke og løfte vores terapeutiske kompetencer der, hvor det for alvor gør en forskel for vores klienter”.

Book en samtale
 • Center for Trivsel & Velvære

  “Ærligt, det er så top top top professionelt det du har lavet!”

  Klinisk psykolog

 • Card.jpg Deliberate Practice for psykologer og psykoterapeuter

  6 Ugers Deliberate Practice mentorforløb for psykologer og psykoterapeuter

  DKK 11.995,00

  “Jeg har fået helt vildt meget ud af forløbet, og det kan i den grad anbefales.”

  terapeut

 • Center for Trivsel & Velvære

  “Formidlingen var sublim.”

 • Center for Trivsel & Velvære

  “Mads er særligt god til at motivere, og skønt at han kommer med eksempler fra sin egen udvikling.”

HVEM ER KURSET FOR?

Kurset her er målrettet psykologer, psykoterapeuter og andre behandlere indenfor det psykoterapeutiske felt uagtet terapeutisk orientering, hvilke mennesker, konstellationer og problematikker, der arbejdes med.

photo-1600427652630-f97cc4db10cd

HVAD ER DELIBERATE PRACTICE?

Deliberate Practice inden for psykoterapien går i al sin enkelthed ud på, at man:

 • bliver bevidst om sin egen terapeutiske praksis
 • får feecback af en ekspert
 • laver en målrettet og systematisk træningsstrategi med mål lige over ens nuværende niveau
 • træner målrettet med repetition for at højne færdigheden
 • finder en pålidelig måde at måle og monitorere processen
 • får feedback til at foretage eventuelle korrektioner af træningen eller ændre programmet
 • integrerer den i sin praksis til gavn for klienterne.

Deliberate Practice er altså dels undervisning, dels supervision/coaching og så en masse træning/øvelse/dygtiggørelse.

Hemmeligheden ved Deliberate Practice er ikke tiden benyttet på træningen, men at der trænes målrettet og rigtigt.

Book en samtale

Forløbet

Center for Trivsel & Velvære
1. uge - Introduktion til Deliberate Practice / Kom i gang med DP

“Vi starter forløbet med en indføring i Deliberate Practice gennem viden, men endnu vigtigere skal du i gang med at praktisere og mærke effekten af Deliberate Practice allerede fra start og med særligt med fokus på forberedende øvelser samt træning af en specifik færdighed.”

Introduktion til Deliberate Practice / Kom i gang med DP

Center for Trivsel & Velvære
2. uge - Hvad karakteriser en superterapeut? / Sådan bliver du en superterapeut

“Deliberate Practice-træningen indeholder faktorer, der kendetegner såkaldte superterapeuter. I denne skal du blive klogere på, hvad du kan gøre for selv at blive en superterapeut. Og der er fokus på træning af en ny specifik færdighed.”

Hvad karakteriser en superterapeut? / Sådan bliver du en superterapeut

Center for Trivsel & Velvære
3. uge - Lokalisering af udviklingspotentiale / Workshop

“I denne uge tager vi med udgangspunkt i dit forberedelsesarbejde et kig på din individuelle terapeutiske praksis. I denne uge har vi en workshop og fokus på at træne en ny specifik færdighed.”

Lokalisering af udviklingspotentiale / Workshop

Center for Trivsel & Velvære
4. uge - Hvad virker i psykoterapi? / Hvordan får du mere af det i din praksis?

“I denne uge ser vi til psykoterapiforskningen for at undersøge, hvilke faktorer der er de mest afgørende for det psykoterapeutiske udbytte. Idéen er derefter at få et indblik i faktorer, du med fordel kan statse på at forbedre. Derudover er der fokus på træning af en ny specifik terapeutisk færdighed.”

Hvad virker i psykoterapi? / Hvordan får du mere af det i din praksis?

Center for Trivsel & Velvære
5. uge - DP som metodeoptimeringsredskab / Hvordan kan du bruge DP?

“Deliberate Practice er de seneste år blevet tilpasset til at kunne hjælpe med dygtigørelse indenfor forskellige terapeutiske metoder. Hvordan kan det hjælpe din personlige Deliberate Practice-proces? Og der er fokus på træningen af en ny specifik terapeutisk færdighed.”

DP som metodeoptimeringsredskab / Hvordan kan du bruge DP?

Center for Trivsel & Velvære
6. uge - Forskellige træningstilgange / Workshop i at finde din personlige træningsstrategi

“I denne sidste uge breder vi mulighederne ud for forskellige træningstilgange med henblik på at blive endnu klogere på, hvad der virker bedst for dig. Der vil være en mindre prøve, hvor du viser, at du har lært at bruge Deliberate Practice til din professionelle dygtiggørelse.”

Forskellige træningstilgange / Workshop i at finde din personlige træningsstrategi

Center for Trivsel & Velvære
Uge 7 - Feedback og finpudsning / Lav din fremadrettede plan.

“Som ekstra bonus får du en personlig coachingtime med henblik på feedback og finpudsning af din træningstilgang og for at få lavet en plan for, hvordan du kan benytte Deliberate Practice som et kerneelement i din professionelle praksis resten af din karriere.”

Feedback og finpudsning / Lav din fremadrettede plan.

HVAD FÅR DU MED, OG HVAD KOSTER DET?

Et 7 ugers online mentorforløb i Deliberate Practice indeholder:

 • 1 præforløbsopkald omkring personlige præferencer
 • 6 lektioners online holdundervisning
 • 6 timers Q/A
 • 2 x workshops
 • Du får adgang til:
  • en videotræningsklient, som vi følger gennem hele forløbet (på dansk)
  • en del videomateriale, mængden er voksende
  • en videotræningsdatabase, som er under konstruktion
 • Oplæring i:
  • monitorering af egen forbedring
  • tilpasning af relevante øvelser til egen praksis
  • konkret og skræddersyet træning til udviklingen af de færdigheder, som du vil få mest ud af at højne 
 • Mesterlæreeksempler på Deliberate Practice og responser
 • Du får indsigt i:
  • en dansk udviklet model over terapeutiske virkemidler
  • faktorer, der gør terapien mere effektfuld for klienterne 
  • hvordan vi kan supplere vores Deliberate Practice-tilgang med erfaring fra andre træningsprogrammer
 • Du bliver en del af et Deliberate Practice-netværk
 • Vi kommer ind på, hvordan du kan integrere din konkrete praksis i din dygtiggørelse
 • Samt hvordan din supervision kan blive en bærende del af din dygtiggørelse
 • Derudover vil der være links til andre kilder for relevant information.

Introduktionsprisen er 11.995 kr.*


Køb kurset her

7 uger, 7 moduler

Oversigt over kerne indholdet i de forskellige moduler

7 moduler

6 fokusområder alle med ét formål

Deliberate Practice er på en gang et simpelt og kompliceret værktøj. Vi kommer i løbet af de 6 moduler til at belyse og berøre Deliberate Practice fra forskellige perspektiver.

1 individuel mentorsession

1 mentorsession med dig i centrum

Du har en mentorsession med Mads Dahlgaard, hvor der er fokus på din terapeutiske praksis, og hvordan du kan implementere Deliberate Practice på en givende måde.

Konkrete værktøjer

Så du nemt og effektivt kan  implementere Deliberate Practice

Få konkrete værktøjer til at komme i gang med din dygtiggørelse. Når du først lærer værktøjerne og strategierne at kende og forstår, hvordan du bruger værktøjerne og taktikkerne, vil du opleve, at det bliver langt lettere og sjovere at træne sig bedre, og du vil opleve, at du skaber bedre forandringer for andre.

 

7 virtuelle undervisningsgange

De optages, så du kan se dem igen

Undervisningen foregår via Zoom, og hver session optages og deles internt på holdet, således at man vil kunne gå tilbage til dem. Undervisningen vil gå lidt i dybden med nogle essentielle aspekter ved Deliberate Pratice, og der vil være mulighed for at få afklaring.

7 sessioner med Q&A

Q&A med fokus på afklaring for dig

I forlængelse af hver undervisning er der en Q/A time, og min erfaring er, at det er enormt givende i forhold til at komme tættere på at få en dybere forståelse af Deliberate Practice.

Personlig sparring

Mindre teori og meget mere praktisk

Du får ikke en masse nonsense-teori, som ikke har nogen relevans for din dygtiggørelse. Her får du konkrete, handlingsorienterede redskaber og værktøjer til at sætte gang i din udviklingsproces. Du får personlig sparring, således at vi sikrer os, at du får det maksimale udbytte af de 7 uger. 

Skærmbillede 2021-12-04 120416

Den første bog om Deliberate Practice indenfor psykoterapien udkom i 2017. Det betyder, at feltet er både helt nyt og lovende, men også at det er i en rivende udvikling. På dette forløb introduceres du til de eksisterende tilgange samt nye muligheder for at højne og styrke psykoterapeutiske færdigheder.

Hvis jeg skulle anbefale en bog, må det være den første af Tony Rousmaniere. Den er både personlig og faglig og viser konkrete måder at udføre Deliberate Practice på.

HVEM AFHOLDER DET?

Mit navn er Mads Dahlgaard, jeg er psykolog og supervisor for psykoterapeuter og har uddannet terapeuter siden 2012. Jeg har haft egen klinisk praksis i over 15 år, men startede med at bruge Deliberate Practice for mere end 25 år siden i forbindelse med dygtiggørelse inden for musikken. 

At inddrage Deliberate Practice-tilgangen til dygtiggørelse af mine terapeutiske færdighder har derfor været helt naturlig for mig at bringe ind i psykoterapien, og på psykologistudiet valgte jeg at skrive speciale i træningen af Interpersonelle Psykoterapeutiske færdigheder.

I 2020 var jeg med til at implementere Deliberate Practice for psykologistuderende på Københavns Universitet og lavede et mindre studie af de studerendes oplevelser med henblik på at kunne forbedre et træningsforløb.

Der er de seneste år udviklet en masse redskaber i forbindelse med Deliberate Practice inden for psykoterapien, der gør det muligt for alvor at målrette og lægge individuelle træningsstrategier og samtidig hele tiden måle effekten af træningen.

1 profilbillede-2

ANDET?

Har du spørgsmål til forløbet, er du meget velkommen til at sende mig en mail på  kontakt@madsdahlgaard.dk eller give mig et kald på 61 31 19 05.

En hurtig indføring i Deliberate Practice kan læses her.

Se også Scott Miller på en charmerende måde fortælle om psykoterapiens status (i 2012), og hvad der kendetegner såkaldte ”superterapeuter”, og derved hvorfor Deliberate Practice er så vigtigt et redskab i forhold til dygtiggørelse.

Book en samtale

HVOR & HVORNÅR

Grundforløbet starter onsdag d. 2. februar 2022 kl. 19-21 og fortsætter de efterfølgende 7 onsdage fra kl. 19-21 og med slutdato d. 16 marts 2022. Derudover er der 2 workshops; en i forløbets uge 3 og en i forløbets uge 6.

Der er obligatorisk indhold på forløbet og også indhold, du kan vente med alt efter dit behov. Deliberate Practice skal ikke stresses i gang, men gøres til en routine, hvis du skal have det maksimale ud af det.

Obligatorisk inden for de 7 uger:

 • Hver onsdag skal du være med til live-undervisningen på Zoom fra 19-21 (der er mulighed for at se optagelserne efterfølgende, skulle du blive forhindret). I alt 12 timer.
 • Derudover er der to 2 workshops af ca. 2-3 timers varighed hhv. tirsdag d. 22 februar 2022 fra kl. 16-19 & torsdag d. 10. marts 2022 fra kl. 16-19 (igen, er du forhindret i at møde op, kan du se optagelserne efterfølgende). I alt 6 timer.
 • Ud over det er der videomateriale, øvelser og opgaver, du kan løse, når det passer bedst ind i din kalender. Anbefalet tidsforbug er i gennemsnit en time dagligt, fem dage i ugen, hvoraf 10-15 minutter er øremærket din personlige træning. Altså i alt 30 timer.
 • Det obligatoriske timeforbrug er altså ca. 48 timer.

Ikke obligatorisk indenfor de 6 uger, selvom det anbefales:

 • 1 præforløbsopkald omkring personlige præferencer, ca. 20 minutter.
 • 2 x 15 minutters personlig coaching, i alt en time.
 • Der er altså ca. 1 times personlig coaching, som du kan placere, hvor det passer dig bedst. Vent evt. med noget af det til efter forløbet.

BEMÆRK! Du får adgang det første modul, så snart du køber forløbet, hvilket indeholder både øvelser og litteratur, du med fordel kan gå i gang med allerede nu, blandt andet fordi forberedelserne til kurset kun gavner af, at man bruger tid på det.

Alt foregår online på onlinekursusplatformen Simplero og dels på Zoom og på Facebook i en lukket gruppe.